För den som inte vet vad en slowroll är så är det alltså när man, på ett retande sätt, väntar med att visa sin vinnande pokerhand. Om det till exempel är en hand som gått till river. En kille med fyrtal satsar och en annan spelare går all in. Nu kan killen med fyrtal sitta och vänta ett tag på att syna. Det är riktigt vidrigt att göra det, men man kan om man vill. Efter mycket om och men så synar sedan killen med fyrtal. Han som gick all in vänder upp sin hand och tror kanske att han har en chans att ta hem potten med tanke på hur lång tid det tog att få en syn. Killen med fyrtal vrider på sig lite till innan han sedan viker upp handen som han från början visste skulle vinna honom potten. Detta är en slowroll.

Jag gillar att slowrolla. Alla gör det egentligen. Men det är inte särskilt trevligt. Den som blir slowrollad blir naturligtvis extremt förbannad. Det är därför inte brukligt att slowrolla. Men ibland kan man göra det som en ren hämndaktion om någon slowrollat en tidigare. Det är det som jag gjorde en gång och det som jag kallar min bästa slowroll. Det var en snubbe som satt på kåk och förmodligen satte mig på en färg. Jag hade dock vevat in en straigt flush med A3 på en bräda som var 2 4 5 J J. Snubben jag spelade med hade av någon anledning valt att spela J5 och satt på nästnöten. Grejen var att jag fattade detta för han såg så förbannat nöjd ut. Så när jag förstod att han försökte slowrolla mig så tänkte jag att jag skulle slowrolla honom tillbaka. Och det var precis det som jag gjorde också. Han blev superförbannad. Men det kunde han gott ha. Han tänkte ju göra exakt samma grej mot mig först!

Comments are closed.

Post Navigation