Det finns en man som jag ser upp till mycket. Han heter Guy Laliberte och är mest känd för att ha startat Cirque du Soleil. Alla som gillar Las Vegas måste ha ett gott öga till Guy Laliberte.

Cirque du Soleil

Jag har aldrig sett en Cirque du Soleil-show. Men jag har många vänner som gjort det och alla säger att det är en fantastisk show. Jag har aldrig hört någon som sagt att det var tråkigt eller att det underlevererade. Så det är en sak som jag garanterat ska boka in nästa gång jag är i Las Vegas. Fast egentligen behöver man ju inte åka dit. Cirkusen finns ju över hela världen. Till och med i Sverige. Fast det vore ju lite roligare att se showen i Las Vegas.

ONE DROP

Guy Laliberte är grundare av en välgörenhetsorganisation som heter ONE DROP. Organisationen går ut på att förse världens befolkning med vatten. Det finns många människor som inte har tillgång till vatten. Sedan finns det också många som kanske har tillgång till vatten, fast väldigt smutsigt sådant. ONE DROP strävar efter en värld där alla på jorden har tillgång till rent vatten.

En pokerspelare

Guy Laliberte är känd för att gilla att spela poker. Han spelade mycket online förut och förlorade stora summor till världens bästa pokerspelare. Han har också startat en turneringsserie som heter ONE DROP, samma namn som hans välgörenhetsorganisation. Det är en turnering med extremt högt inköp där alla spelare donerar lite pengar till ONE DROP foundation.

Guy är ganska rik

Guy Laliberte är stormrik. Han har enligt olika källor flera miljarder dollar. Han har tjänat pengarna på Cirque du Soleil givetvis. Guy är en riktig superentreprenör och har säkert massor av andra lönsamma projekt som han driver vid sidan om. Men det är helt klart cirkusen som gjort honom stormrik.

Comments are closed.

Post Navigation